2009. április 13., hétfő

Levélbe borulva






A mezei juhar, a japánjuhar, a kicsi kis cseresznye elől és a gyertyán nagyon szépen hajtanak. Hála a korai wuxal-os öntözésnek.

2 megjegyzés:

  1. Szép a gyertyán, a jobboldali csak törzsvastagításra szolgál, vagy apa fia stílus miatt van?
    A mezei juharnál én az oldalágakat egy kicsit erősebben drótoznám, hogy valamennyire görbületeket rakjak bele, mert így fiatal fára hasonlít az egyenes ágakkal. Nagyon szép már a törzse, nekem sajnos csak kb. 2.3 cm-es törzse van.
    Látom, cserepeket használsz. Én az OBI ban és a Tesco-ban szoktam venni lavórt és műanyag vödröt, azokban jobban szét lehet teríteni és laposabban nevelni a gyökereket. A nap jobban át tudja melegíteni a talajt és így a gyökérfejlődésre is jó hatással van.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, apa és fia stílus egyenlőre, aztán majd meglátom mi lesz belőle. Idén nem ültettem át és nem is metszettem. Elmaradt. Nemsokára úgyis jöhet az első metszés. Majd akkor kicsit alakítom.
    A juhart nem merem már annyira tekergetni mert már erősek, merevek az ágak. Több kárt tennék velük mint hasznot. Majd, ha lomb bedúsul, akkor idősebbnek fog hatni. Ezek a cserepek adottak voltak. Nem kellett őket megvennem, de ha majd nem lesz elég cserép, mindenféleképpen kipróbálom a lavórt és tésztaszűrőt.

    VálaszTörlés